Cum a salvat FOREO Craciunul

In mijlocul crizei de cipuri, puternicul brand suedez de beauty-tech FOREO deschide preinregistrarea de Black Friday pentru a se asigura ca toata lumea isi primeste cadoul de Craciun

Deficitul de cipuri si tulburarea lantului de aprovizionare adauga presiune in plus asupra industriei tehnologice, lasand sezonul de cadouri intr-o ipostaza incerta. Potrivit expertilor, aceasta incertitudine s-ar putea extinde cu mult dincolo de sarbatori si pe intregul an 2022, alimentand practic o cursa corporativa pentru a-si asigura cipurile inainte de cel mai aglomerat sezon de cumparaturi al anului. Puternica companie suedeza de beauty-tech FOREO patrunde adanc in cauzele crizei globale a cipurilor si explica posibilele efecte pe care le-ar putea avea acest fenomen asupra categoriei de beauty.

„In timpul pandemiei de COVID-19, am vazut cum consumatorii si-au indreptat puternic atentia spre bunastare si mindfulness, categorii dominate in mod traditional de FOREO, ceea ce a dus la cresterea cererii pentru produsele noastre. Operam in zona inovatiei si tehnologiei inteligente, asa ca, desigur, suntem puternic afectati de deficitul de microcipuri. Ne straduiam sa tinem pasul cu cererea in continua crestere, insa, avand in vedere ca ne asteapta sezonul cadourilor, exista o posibilitate rationala ca FOREO sa ramana fara cipuri pana la sarbatori. Deoarece dezamagirea fanilor FOREO nu este o optiune, deschidem preinregistrarea pentru Black Friday, oferind clientilor nostri fideli nu doar posibilitatea de a-si asigura dispozitivele dorite cu cea mai buna reducere a anului, ci si inca 5% reducere pentru preinregistrare. Recomandam cu caldura tuturor pasionatilor de beauty sa foloseasca aceasta oportunitate, deoarece dincolo de preinregistrare nu exista nicio garantie ca vom putea tine pasul cu cererea in exces de sarbatori,” explica Boris Trupcevic, CEO FOREO.

Inca dinainte de pandemia de coronavirus, industria cipurilor era tensionata din cauza cererii in crestere datorata dezvoltarii 5G-ului. Pe masura ce COVID-19 accelereaza transformarea digitala, industria tehnologica se afla sub o presiune imensa de a tine pasul cu comenzile adunate care continua sa se inmulteasca. Lasate la cheremul furnizorilor de cipuri, care nu pot tine ei insisi pasul cu comenzile, multe companii sunt supuse testului suprem. Pandemia nu este singura cauza a intreruperii lantului de aprovizionare al semiconductorilor. La inceputul acestui an, unul dintre principalii furnizori din Japonia a avut un incendiu, in timp ce o furtuna puternica de iarna a inchis furnizorul Intel din Texas. Un alt jucator cheie din Taiwan si-a intrerupt operatiunile din cauza secetei, punand practic industria tehnologica intr-o criza globala de aprovizionare.

Lipsa fortei de munca si un sistem de distributie scump sunt provocari suplimentare. Cercetarile arata ca 80% dintre producatorii de cipuri intampina dificultati in a gasi muncitori calificati, iar costul transportului nu a fost niciodata mai mare. Costul trimiterii unui container de 12m din Asia in Europa a crescut de zece ori, de la 2.000 de dolari in 2020 la 20.000 de dolari in august 2021, atingand un record absolut. In 1990, pana la 37% din fabricile de cipuri erau situate in SUA, in timp ce astazi acest numar a scazut la doar 12%, facand din tarile asiatice liderii absoluti in productia de semiconductori. Cu toate acestea, SUA a recunoscut importanta strategica a semiconductorilor in economia si securitatea nationala si a dat legea „The CHIPS for America Act” Senatului, iar acum asteapta raspuns din partea Camerei Reprezentantilor. Legea ar asigura finantare pentru industria cipurilor de 52 de miliarde de dolari pe parcursul a cinci ani.

„Industria tehnologiei se afla intr-un punct culminant, iar tehnologia de frumusete nu este o exceptie. Desi aceasta este cu siguranta o provocare, nu o consideram neaparat negativa, ci mai degraba un pas firesc in evolutia tehnologica. Ne aflam in mijlocul unui boom tehnologic si, pe masura ce lumea trece printr-o transformare digitala accelerata, microcipurile devin petrolul secolului 21. Noi, cei de la FOREO, facem tot posibilul pentru a asigura toate componentele pentru produsele noastre high-tech de ultima ora, insa, odata cu presiunea in plus a sezonului de cadouri, soarta Craciunului ramane incerta pentru multi consumatori si majoritatea producatorilor, incheie Trupcevic.

Avand in vedere faptul ca aceasta criza a semiconductoarelor se preconizeaza ca va dura pana în trimestrul IV al anului 2022 si ca 44% dintre consumatori au estimat ca vor cumpara cadouri de Crăciun din sectorul de frumusete la nivel global, preinregistrarea FOREO de Black Friday ar putea fi cel mai sigur pariu pentru a pune mana pe cele mai dorite bunatati de beauty-tech exact la timp pentru Craciun! 

You May Also Like