“OUTSIDE” by Claudia Florentina.

“Outside” este cea mai recenta colectie de bijuterii a brandului Claudia Florentina.

Piesele centrale ale acestei colectii reflecta perioada actuala, in contextul COVID-19 si sunt in aceeasi cheie a formelor si a materialelor folosite in colectiile anterioare, “Amour” si “Mon Jardin” de catre designerul Claudia Agheorghiesei.

Ce transmite colectia “Outside”? In aceasta stare de asteptare nedefinita, de inertie, mesajul este neputinta fiecaruia fata de situatia actuala si totusi mica contributie a fiecaruia dintre noi pentru ca viata sa mearga mai departe.

Fiecare piesa are o poveste.

Cerceii  “Don’t Touch” reflecta expresia “Nu imi atinge sufletul”, un strigat de protest a noii situatii care lasa urme profunde nu numai economic si in obiceiurile sociale dar mai ales in fiecare individ in parte. Cerceii sunt iregulari, unul mai mare si altul mai mic si sistemul de inchidere este Omega.

Cerceii “Romanian Smile” sunt in montura cu pietre cubice care imita broderia de pe ii si cu elemente care reprezinta “coltisorii” vampirilor. Romanul trece peste orice situatie cu zambetul pe buze. Cerceii creeaza efecte optice si fiecare poate vedea altceva: Pixel smile, un catelus, semnul Gucci, un cap cu doi ochi si gura sau un cap de mort. Cerceii “Romanian Smile” se poarta cu zambetul pe buze si optimism, de care avem nevoie cu totii in aceste momente.

Cerceii “Unity” sunt o metafora a globului pamantesc si ne amintesc de faptul ca acum, mai mult ca niciodata, suntem un tot. Toate problemele prezentului sunt globale, ne afecteaza pe toti si trebuie sa fim uniti pentru a reusi sa fim bine. 

Cerceii “Unity” sunt iregulari, unul intreg si altul jumatate si sistemul de inchidere este sistem Omega.

Cerceii “Phoenix” reprezinta renasterea, imbratisarea schimbarii. Ce nu te omoara, te intareste. Cerceii sunt iregulari, unul mai mare cu un saton, altul mai mic cu 3 satoane si cu sistem de inchidere Omega.

Brosa “Sunt puternica” reprezinta femeia luptatoare si puternica. Este un omagiu adus de Claudia Agheorghiesei tuturor femeilor care au depasit cu bine perioada pandemiei, tuturor antreprenoarelor, mamelor, sotiilor, celor care au facut voluntariat, fiecarei femei care a luptat diferit dar a luptat in aceste vremuri. “Sunt puternica” a fost inspirata de primele saptamani de carantina, de atmosfera intalnirilor “Stay Alive” initiate de catre Mirela Bucovicean pe Zoom; de efervescenta si creativitatea si spiritul de the show must go on creat in jurul acestor intalniri. Puterea de a merge mai departe este in fiecare dintre noi.

Ultima piesa a colectiei este inelul “Buzele Irinei”. Privit de sus, vedem o masca venetiana, doi ochi si o alunita in partea stanga pe obraz si din perspectiva, buzele. Uneori suntem actorii unei piese de teatru la care participam neputinciosi si uneori putem ramane cu buzele umflate. Din nou, umorul ne salveaza din orice situatie.

Cerceii Claudia Florentina sunt antialergici, nu infecteaza urechea si sunt usori. Sunt realizati din argint, cu pietre semipretioase (zirconiu), in baie de rodium (rodiumul este mai scump decat platina si tratamentul se aplica tuturor bijuteriilor de aur alb sau platina ca procedeu de finisaj). Zirconiul are aceeasi duritate precum safirul iar bijuteriile Claudia Florentina au o calitate si executie de haute joillerie.

Cerceii si inelul sunt completati de brosele ce poarta aceleasi nume, realizate din aceleasi materiale.

Piesele colectiei au preturi intre 490 si 700 de Lei.

Lansat in anul 2014 la Geneva, brandul Claudia Florentina recreeaza simboluri biblice romantice (Adam & Eva), simboluri romanesti sau aduce un omagiu unor artisti romani consacrati (piesa “Sarutul”, omagiu adus lui Constantin Brancusi).

Atentia la detalii, melanjul de argint cu zirconiu si faptul ca sunt usor de purtat si accesorizat transforma bijuteriile Claudia Florentina in obiecte dezirabile care flateaza si totodata completeaza orice décor de budoir.

Colectia “Outside” poate fi achizitionata de pe site-urile oficiale, www.claudiaflorentina.ro & www.claudiaflorentina.com, de pe Molecule-F si in buticul Cellini Baneasa.

Incepand cu luna octombrie, colectia poate fi achizitionata din restul punctelor de vanzare ce se regasesc in acest link: https://claudiaflorentina.com/stores.

You May Also Like