Levi’s® WELLTHREAD® introduce noi culori pe baza de plante pentru Toamna anului 2021

La Levi’s® WellThread®, fiecare sezon ofera inca un pas spre cautarea durabilitatii. Folosind colectia WellThread® ca laborator pentru inovatii durabile, fiecare stil nou este o oportunitate de a explora noi modalitati de a ne confectiona hainele lasand o amprenta mult mai mica asupra mediului inconjurator.

Combinand principiile de baza ale administrarii mediului, bunastarii lucratorilor si a designului pentru recuperare si reutilizare, stilurile durabile si atemporale WellThread’s® pun inovatia in prim-plan. Colectia noastra de toamna 2021 se bazeaza pe platforma noastra de fibre durabile – cum ar fi bumbacul organic si canepa cotonizata – cu o noua gama de sisteme durabile de colorare pe baza de plante.

Colorantii pe baza de plante pot economisi energie si apa, contribuind la reducerea impactului general al industriei asupra mediului. Trecerea de la chimia sintetica la alternative mai durabile pe baza de plante necesita timp pentru a ajunge sa fie scalabil, si necesita un angajament de lunga durata pentru cercetare si dezvoltare. In acest sezon, WellThread® introduce un nou indigo pe baza de plante de la Stoney Creek Colors, produsul unei relatii de dezvoltare de mai multi ani cu Sarah Bellos, specialist in vopsele bio si fondator si CEO al Stoney Creek.

Plantele indigo Stoney Creek sunt cultivate in sudul american in fostele ferme de tutun, oferind venituri fermierilor care se afla in tranzitie de operatiuni. Rezultatul este un denim indigo pe baza de plante, tesut de partenerul nostru de lunga durata, Cone Mills, din bumbac organic 100% si transformat intr-un nou blug Levi’s® WellThread® Stay Loose Taper pentru barbati si un High Straight pentru femei din anii ‘ 70, precum si un Vintage fit Trucker pentru barbati si jacheta Trucker ajustabila pentru femei.  

Pe masura ce extindem utilizarea culorilor pe baza de plante, avem grija sa nu folosim coloranti care sa afecteze resursele din industria alimentara. In acest sezon, stilurile non-denim de la WellThread® utilizeaza o gama de coloranti obtinuti din fluxuri de deseuri alimentare, cum ar fi o noua combinatie Levi’s® WellThread® Stay Loose Coverall, care poate fi purtata larg si lejer, sau stramta pentru un aspect mai cambrat.

Tricourile si hanoracele noastre din acest sezon sunt vopsite cu culori vegetale care folosesc sunetul, si nu chimia, pentru a fixa moleculele de pigment pe fibrele textile. Aceasta noua metoda de aplicare a vopselei sonice foloseste mult mai putina apa decat metodele traditionale, iar culorile derivate din plante reduc necesitatea chimiei sintetice.

Toate culorile din denim Levi’s® WellThread® din aceasta colectie sunt, de asemenea, realizate folosind practicile Water Less® sunt concepute pentru a avea un impact mai mic in ceea ce priveste energia si substantele chimice utilizate. Reducerea utilizarii chimiei sintetice este un element cheie pentru WellThread®, iar procesele noastre de finisare a denimului au fost dezvoltate fara a utiliza piatra ponce sau permanganat de potasiu. 

Materialele durabile sunt, de asemenea, importante. Fiecare piesa din colectia Toamna ’21 este fabricata fie din canepa cotonizata, amestec de bumbac si canepa, fie din bumbac organic si este conceputa atat pentru longevitate, cat si, in cele din urma, pentru reciclare. Prin eliminarea componentelor sintetice – precum benzile cu fermoar din nailon, etichetele din poliester sau plasturii din piele – am conceput materialitatea generala a fiecarui articol vestimentar WellThread® pentru o recuperare usoara si reutilizare eficienta in sisteme avansate de reciclare a articolelor de imbracaminte.

In ceea ce priveste stilul, totul din colectie este conceput cu un fit clasic, subtil relaxat, care este perfect pentru moda de azi, dar si suficient de atemporal pentru a fi purtat in anii urmatori. Impreuna cu blugii High Straight pentru femei, colectia include, de asemenea, o fusta noua stil balon, cu un slit inalt, atat pentru usurinta, cat si confort, si pentru barbati, un nou pantalon de twill cu fit relaxat, facut din canepa vopsita cu vopsea sintetizata  din deseurile noastre bio si vegetale.

„Cu WellThread®, cream intotdeauna haine pe care le veti putea pastra in garderoba cat mai mult timp posibil. Cand vorbim despre a cumpara mai bine si a purta mai mult, vorbim despre aceste tipuri de haine. Subtil, atent si frumos. Ne dam seama ca, daca proiectam bine hainele la inceputul vietii lor, acestea vor avea in continuare o valoare maxima la sfarsitul acesteia. ” – Paul Dillinger, vicepresedinte, sef de inovatie globala a produselor Levi Strauss & Co.

You May Also Like