VICTORIA’S SECRET LANSEAZA FONDUL GLOBAL PENTRU A ACCELERA INOVATIA IN CERCETAREA CANCERULUI LA FEMEI, DE CATRE FEMEI

In parteneriat cu Pelotonia si Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului, Premiile pentru rezultate stiintifice si Granturile pentru cercetarea cancerului pentru femeile de stiinta vor aborda inechitatile de finantare si cercetare

Victoria’s Secret si partenerul de impact Pelotonia, au anuntat astazi lansarea noului Fond Global pentru Cancerul la Femei, creat pentru a accelera inovatia in cercetarea cancerului la femei, de catre femei. Acest fond este initiativa principala a marcii ca si companie independenta, care se leaga de viziunea sa de a fi principalul sustinator al femeilor la nivel mondial.

Pentru a lansa programul, Victoria’s Secret va oferi premii pentru realizari stiintifice in valoare de 100.000 USD a cinci femei de stiinta in cercetarea cancerului pentru a recunoaste si a promova contributiile lor remarcabile in domeniul cancerului la femei. Victoria’s Secret a infiintat Fondul pentru a face o investitie revolutionara menita sa imbunatateasca rezultatele special pentru cancerul la femei, care din punct de vedere istoric este subfinantat si insuficient studiat. Nominalizarile pentru aceste cinci premii meritorii vor fi acceptate si revizuite de un comitet de experti mondiali in cercetarea cancerului, supravegheat de partenerul stiintific al Fondului, Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului (AACR).

„Fondul Global Victoria’s Secret pentru Cancerul la Femei si aceasta noua initiativa reprezinta o investitie substantiala nu numai in viitorul cercetarii cancerului, ci si in recunoasterea cercetatorilor de sex feminin in domeniul cancerului, care au facut progrese semnificative in toate domeniile cercetarii, a tratamentului si a prevenirii cancerelor de san si ginecologice”, a declarat Margaret Foti, PhD, MD , co-presedinte al Comitetului Consultativ Stiintific al Fondului Global Victoria’s Secret pentru Cancerul la Femei si director executiv al AACR.

Pe langa cele cinci premii inaugurale de realizare stiintifica care vor fi anuntate in timpul reuniunii anuale AACR din 2022 de la New Orleans, Victoria’s Secret, Pelotonia si AACR vor colabora pentru a stabili programe suplimentare de granturi pentru cercetarea cancerului in 2022 si 2023. Aceste granturi vor oferi finantare pentru nivel mediu si in stadiu incipient al femeilor care lucreaza in intreaga lume pentru a efectua cercetari inovatoare in domeniul cancerului la femei. In total, Fondul va distribui finantare catre cel putin 20 de femei cercetatoare in acest domeniu. Cele ce vor beneficia de granturi vor fi invitate sa se alature unei retele unice, impreuna cu Comitetul consultativ stiintific condus de AACR si sa participe la activitati de implicare virtuale si in persoana menite sa stimuleze comunicarea si colaborarea intre toti beneficiarii de granturi.

„Prin initierea de finantare pentru femeile cercetatoare, care sunt foarte subreprezentate in domeniul cercetarii cancerului, Fondul va transforma dezvoltarea si mentinerea femeilor cercetatoare in domeniul cancerului”, a declarat Electra Paskett, PhD, supravietuitoare de cancer, Co-presedinte al Comitetului Consultativ Stiintific al Fondului Global Victoria’s Secret pentru Cancerul Femeilor si director al Centrul pentru Echitatea in Sanatatea Cancerului la Universitatea de stat din Ohio – The James.

Foarte important, aceasta initiativa se va concentra pe intelegerea, prevenirea, detectarea, diagnosticarea si tratamentul cancerelor la femei, cu scopul de a elimina disparitatile de sanatate ale cancerului si de a imbunatati rezultatele pacientilor. Numai in 2020, peste 9,23 milioane de femei din intreaga lume au fost diagnosticate cu cancer, un numar care se preconizeaza ca va creste la 10,3 milioane de femei pana in 2025.

„Cancerul afecteaza milioane de femei din intreaga lume, insa acest domeniu are, din punct de vedere istoric, resurse insuficiente si suntem mandri sa lansam Fondul pentru a sprijini femeile de stiinta care desfasoara aceasta activitate extrem de importanta”, a declarat Christy Tostevin, vicepresedinte senior pentru comunicatii si relatii comunitare la Victoria’s Secret. „Sustinem de mult timp cercetarea cancerului, dar acest program special – accelerarea inovatiei in cercetarea cancerului la femei, de catre femei – este un mod tangibil in care sprijinim misiunea marcii noastre de a crea schimbari pozitive pentru femei.”

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati pelotonia.org/vsfund.

Despre Victoria’s Secret:

Victoria’s Secret (NYSE: VSCO) este cel mai mare retailer de specialitate pentru articole intime din lume, care ofera o gama larga de colectii moderne, inspirate din moda, inclusiv sutiene, chiloti, lenjerie, lenjerie casual si articole sportive, precum si parfumuri de prestigiu si ingrijire corporala premiate. Cu aproape 1.400 de magazine in intreaga lume si cu o forta de munca predominant feminina de peste 25.000, Victoria’s Secret se mandreste cu cea mai mare echipa de experti specializati in adaptarea sutienului din intreaga lume. Victoria’s Secret se angajeaza sa inspire femeile din intreaga lume cu produse si experiente care le sustin atat pe ele, cat si calatoria lor, creand in acelasi timp relatii pe viata ce sustin schimbari pozitive.

Despre Pelotonia:

Pelotonia exista pentru a implica, inspira si provoca o comunitate angajata sa schimbe lumea prin accelerarea cercetarii inovatoare in domeniul cancerului. De la infiintarea sa in 2008, Pelotonia a strans peste 236 de milioane de dolari pentru cercetarea cancerului, care au fost investiti in descoperiri cu impact mare in prevenire, diagnosticare si tratament si, recent, lansarea Institutului Pelotonia pentru Imuno-Oncologie. Datorita partenerilor sai de finantare generosi, Pelotonia poate directiona 100% din fiecare dolar strans de comunitate catre cercetarea cancerului. Pentru mai multe informatii, vizitati pelotonia.org.

Despre Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului:

Fondata in 1907, Asociatia Americana pentru Cercetarea Cancerului (AACR) este prima si cea mai mare organizatie profesionala din lume dedicata promovarii cercetarii cancerului si misiunii sale pentru prevenirea si vindecarea cancerului. Membrul AACR include 49.000 de cercetatori de laborator, translationali si clinici; oamenii de stiinta in domeniul populatiei; alti profesionisti din domeniul sanatatii; si sustinatorii pacientilor cu resedinta in 126 de tari. AACR organizeaza intregul spectru de expertiza a comunitatii cancerului pentru a accelera progresul in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul cancerului prin convocarea anuala a peste 30 de conferinte si ateliere educationale, dintre care cel mai mare este Reuniunea anuala AACR, cu peste 74.000 de persoane. participanti la intalnirile virtuale din 2020 si peste 22.500 de participanti la intalnirile anterioare in persoana. In plus, AACR publica 10 reviste stiintifice prestigioase, evaluate de colegi si o revista pentru supravietuitorii de cancer, pacienti si ingrijitorii acestora. AACR finanteaza cercetari meritorii in mod direct, precum si in cooperare cu numeroase organizatii de cancer. In calitate de partener stiintific al Stand Up To Cancer, AACR ofera evaluari de catre experti, administrarea de subventii si supravegherea stiintifica a stiintei in echipa si a granturilor pentru investigatori individuali in cercetarea cancerului, care au potentialul de a beneficia pe termen scurt pentru pacient. AACR comunica activ cu legislatorii si cu alti factori de decizie politica cu privire la valoarea cercetarii cancerului si a stiintei biomedicale aferente in salvarea de vieti de cancer. Pentru mai multe informatii despre AACR, vizitati www.AACR.org.

You May Also Like