adidas MOVE FOR THE PLANET revine cu o a doua editie si incurajeaza oamenii de pretutindeni sa contribuie la transformarea minutelor de miscare in actiuni cu impact pozitiv pentru mediul inconjurator

• In perioada 10 – 22 mai, pentru fiecare 10 minute de miscare inregistrate in aplicatia adidas Running, compania va dona 1 euro – pana la o suma totala de 1,5 milioane de euro.

• Utilizatorii pot inregistra timpul de miscare practicand peste 100 de sporturi, inclusiv handbal, Zumba, fitness, padel si multe altele.

• Parteneriatele cu Common Goal si UN Climate Change Sports for Climate Action sustin proiecte care ofera educatie despre sustenabilitate si fac spatiile pentru sport mai reziliente in fata conditiilor climatice neprielnice.

adidas anunta revenirea evenimentului Move For The Planet – initiativa sa globala care contorizeaza miscarea participantilor si o transforma in actiuni cu impact pozitiv pentru mediul inconjurator.

adidas face un apel catre toti atletii, indiferent de nivel, de oriunde din lume, sa isi inregistreze activitatea fizica dintr-o varietate de sporturi, pentru a sustine proiecte de sustenabilitate in zone afectate de valuri de canicula, inundatii, sau alte conditii climatice extreme, care au un impact crescut asupra locurilor unde oamenii practica sporturi: de la terenurile din cartier, la marile arene sportive din lume.

Statisticile arata ca pana in 2050, 1 din 4 stadioane de liga de fotbal britanice (23 din 92) vor fi inundate partial sau complet in fiecare an. Cercetarile Natiunilor Unite constata ca aproape jumatate dintre orasele gazda ale editiilor trecute ale Jocurilor Olimpice de Iarna nu vor mai putea gazdui evenimente viitoare in acelasi interval de timp.

In 2023, peste jumatate de milion de oameni au luat parte la prima editie Move For The Planet, cele mai frecvente activitati care au fost inregistrate fiind alergatul (63,1%), mersul (17,9%) si ciclismul (9,2%). In acest an, adidas si-a extins initiativa, incluzand peste 100 de sporturi, cum ar fi fotbal, kayaking, sarit coarda, antrenament cu greutati si multe altele, facand participarea si mai accesibila.

Pentru fiecare 10 minute de miscare inregistrate in aplicatia adidas Running in perioada 10-22 mai, adidas va dona 1 euro – pana la o suma totala de 1,5 milioane de euro. Aceste fonduri vor contribui la schimbari reale, prin educatie despre sustenabilitate si modernizarea spatiilor pentru sport, pentru a le face mai rezistente la conditiile climatice extreme.

Ashley Czarnowski, Senior Director, Global Purpose Marketing la adidas spune: “Suntem incantati sa cladim mai departe pe succesul din primul an de Move for The Planet, care a adus impreuna o comunitate de peste un milion de oameni din intreaga lume. In acest an, oamenii isi pot inregistra minutele de activitate din peste 100 de sporturi, iar noi extindem impactul programului pentru a include o noua serie de proiecte si initiative.

Fie ca faci miscare de placere sau esti sportiv profesionist, ai o conexiune profunda cu spatiul in care te antrenezi. Impreuna, ne putem uni ca o comunitate sportiva globala pentru a ajuta unele dintre aceste spatii, prin imbunatatiri care sa le faca mai rezistente la condtții climatice extreme si a oferi educare cu privire la sustenabilitate.”

Common Goal este o miscare cu impact la nivel global, care isi doreste sa sustina progresul societatii catre un viitor mai sustenabil si echitabil prin sport si care reuneste organizatii comunitare, atleti, cluburi, branduri si multi altii, sa colaboreze pentru bunastarea oamenilor si a planetei noastre.

Olivia Baston-Pitt, Senior Impact Sponsorship Manager la Common Goal spune: “Suntem incantati ca Move For The Planet revine pentru al doilea an. Succesul de anul trecut a insemnat cresterea accesibilitatii la sport pentru persoane care nu au avut acest privilegiu anterior. De exemplu, in spatiul de sport Cancha Violeta din San Pedro Xalostoc, Mexic, am putut finanta instalarea de sisteme de scurgere si drenaj, care colecteaza apa pentru gradinile si terenurile din proximitate.

Alaturi de Common Goal, adidas va sustine si UN Climate Change – Sports for Climate Action – sa dezvolte o serie de module de training pentru sport si pentru ONG-uri cu obiective de dezvoltare sportiva. UN Climate Change este entitatea Natiunilor Unite responsabila cu un raspuns global pentru amenintarea schimbarilor climatice. Parteneriatul are ca scop folosirea sportului in scop educativ, dar si de implicare a comunitatilor in probleme de clima si practici sustenabile. Fondurile obtinute in urma campaniei Move For The Planet vor finanta realizarea de materiale de training accesibile si gazduirea de sesiuni de training cu retele de organizatii non profit, pentru sustinerea comunitatilor prin sport.

Romania este implicata activ in acest eveniment si se bucura de o participare impresionanta, cu ajutorul comunitatii adidas Runner Bucharest. Aceasta este una dintre cele mai mari comunitati de alergatori amatori din Romania, cu peste 6 mii de membri, unde sunt bineveniti toți alergatorii, indiferent de nivel. Valorile adidas Runners Bucharest sunt incluziune, respect, integritate si pasiune.   

Evenimentul principal al campaniei Move For The Planet in Romania va avea loc in Bucuresti, pe data pe 16 mai, de la ora 19, la Roaba de Cultura. Pentru a putea participa, trebuie sa devii membru adidas Runners Bucharest si sa te inscrii in challenge-ul Move for The Planet din aplicatia adidas Running, urmand pasii de aici: https://adirun.app/Esdk. Participantii vor alerga impreuna o cursa scurta de 3 km in parcul Herastrau, dupa care vor avea posibilitatea sa practice diverse activitati sportive in zona special amenajata la Roaba de Cultura.

Fiecare miscare conteaza atunci cand vrei sa contribui la binele comun, asa ca adidas incurajeaza oamenii din Romania sa participe la initiativa Move For The Planet pe toata perioada ei, intre 10-22 mai. Fie ca alegi sa mergi pe jos sau cu bicicleta, in loc de a lua masina, fie ca alergi, te antrenezi, joci tenis, mergi la Zumba sau inoti, cu fiecare minut de miscare contorizat in adidas Running app, contribui la un viitor mai sustenabil al sportului.

Pentru mai multe detalii despre cum poti participa, sau mai multe informatii despre initiativa, viziteaza adidas.com/movefortheplanet .

Despre adidas

adidas este liderul global in industria articolelor sportive. Sediul sau central este in Herzogenaurach, Germania, compania are peste 59.000 de angajati in intreaga lume si a generat vanzari de 22,5 miliarde de euro in 2022.

Despre Common Goal

Common Goal este o miscare de impact global pentru universul sportiv, ancorata in credinta ca sportul este una dintre putinele forte culturale, care poate ajuta la evolutia societatii catre un viitor mai sustenabil si echitabil pentru toti. Miscarea uneste organizatii, atleti, cluburi, branduri si actionari din fotbal sa colaboreze radical spre binele oamenilor si al planetei. De aceea, Common Goal dezvolta solutii de impact sa gestioneze cele mai mari probleme ale omenirii si ofera oportunitati de contributie pentru toti cei implicati in lumea fotbalului. Common Goal este o miscare pentru cei care iubesc fotbalul si isi doresc ca jocul sa fie cea mai buna versiune a sa, conducand la evolutie prin joc si inspirand pe toata lumea sa contribuie la un viitor comun mai bun.

You May Also Like