ZIUA MONDIALA A VEGANILOR

In fiecare an, pe 1 Noiembrie, Maria Nila incepe “The Friendly Year”. Acest an calendaristic consta intr-o campanie de caritate in timpul zilei veganilor si pe tot parcursul anului, o noua editie “The Friendly Reader” si o donatie pentru o cauza specifica. Pentru anul 2021, Maria Nila isi propune sa sprijine balenele beluga.

Astazi, peste 3.000 de balene si delfini sunt adapostiti in sanctuare de captivitate traditionale sau in spectacole din intreaga lume. Balenele care s-au nascut in captivitate au mici sanse sa se intoarca la habitatul lor natural, in ocean. Daca li se ofera aceasta sansa, au intr-adevar nevoie de ajutor pentru a se putea adapta si supravietui in aceste medii noi. Din acest motiv, sanctuarele se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste capacitatea de reabilitare si aclimatizare a balenelor captive in medii naturale si in a le putea oferi o viata intr-un mediu mai sigur.

Balenele, orcele si delfinii din sticla (Tursiops) au rate de deces mai mari in captivitate decat in salbaticie. Balenele beluga pot trai pana la 60 de ani in medii naturale, in timp ce in captivitate au o durata de viata medie mai scurta. Maria Nila nu considera ca animalele ar trebui sa faca parte din vanitatea umana, motiv pentru care produsele lor de ingrijire a parului sunt 100% vegane si netestate pe animale. Cu toate acestea, cauza brandului nu se opreste la produse. Mai importanta fiind descoperirea de noi moduri in care pot contribui la crearea unei lumi mai prietenoase.

Pentru a putea contribui la protectia balenelor beluga pe cale de disparitie, Maria Nila lanseaza o initiativa pe 1 noiembrie de ziua veganilor impreuna cu The Perfect World Foundation si Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary.

Ziua mondiala a veganilor este o miscare globala in care sunt sarbatorite beneficiile veganismului pentru oameni, animale si mediu. Anul acesta, Maria Nila a decis sa puna balenele beluga in centrul atentiei. Impreuna cu partenerul lor de lunga durata, organizatia de caritate The Perfect World Foundation, vor contribui la Sea Life Trust Beluga Whale Sanctuary, a caror misiune este de a oferi balenelor beluga care au fost in captivitate, o noua viata intr-un mediu natural si sigur.

Sanctuarul este situat in Golful Klettsvik pe insula Heimaey, care asigura conditiile naturale necesare balenelor. Acesta este primul sanctuar de acest fel, care a fost creat pentru reabilitarea cetaceelor captive. Golful ofera un spatiu considerabil balenelor, pentru a putea inota, explora si a se scufunda la adancimi mari. De asemenea, are iesire la mare si include o unitate de ingrijire a partilor terestre care permite echipei Sea Life Trust sa monitorizeze si sa evalueze balenele in mod regulat.

Incepand cu ziua mondiala a veganilor, de pe 1 noiembrie pana pe 10 noiembrie, Maria Nila va dona incasarile din magazinul online, www.marianila.com, catre sanctuar. Pentru fiecare cutie vanduta de ziua mondiala a veganilor, Maria Nila va dona profitul pentru sustinerea sanctuarului.

Impreuna, putem face diferenta!

Cititi mai multe despre proiect aici: theperfectworld.com/savethebeluga

You May Also Like