MODIVO te ajuta sa faci un pas spre sustenabilitate alaturi de marcile tale ecologice preferate

Sustenabilitatea si grija fata de mediu nu sunt doar o tendinta, ci mai ales o misiune pe care

o urmaresc tot mai multe companii de moda. Multibrandul polonez MODIVO continua sa isi extinda gama larga, punand un accent deosebit pe marcile care creeaza linii ecologice. Materialele ecologice si o abordare sustenabila a modei sunt valori importante pentru marca.

Sa aruncam o privire asupra unora dintre cele mai importante marci, fidele ideii de moda sustenabila. Printre acestea, brandul polonez Frootwear, care tocmai a debutat pe MODIVO, ne surprinde cu metoda sa inovatoare de aprovizionare cu materiale – pantofii sunt confectionati din deseuri de fructe. In magazinul online modivo.ro, veti gasi, de asemenea, produse din linia Natural Dye de la Reebok. Articolele vestimentare sunt vopsite organic – reducand astfel impactul negativ al productiei asupra mediului. Oferta de marci ecologice include, de asemenea, lenjerie intima a designerului britanic si pionier al modei sustenabile, Stella McCartney, faimosii blugi Levi’s din linia Waterless, precum si compania daneza Samsøe Samsøe, care doboara recorduri in Europa.

Levi’s 

Levi’s este una dintre acele marci care se mandreste cu linii in spiritul modei sustenabile. Compania americana de imbracaminte actioneaza de ani de zile in armonie cu mediul inconjurator. Nu numai ca recicleaza hainele uzate – si face altele noi din ele – dar economiseste si apa in etapa initiala de productie. Toate acestea datorita sistemului de reciclare a apei implementat in fabrici. Rezultatul anilor de munca in acest domeniu este linia emblematica Waterless – blugi tratati cu inalbitor cu ozon. Este un oxidant care permite albirea tesaturilor cu un consum minim de apa. Datorita acestor masuri, Levi’s a reusit sa economiseasca mai mult de un milion de litri de apa.

Frootwear 

Footwear este un brand polonez inovator care tocmai a aparut in oferta magazinului modivo.ro. Inovatia brandului consta in confectionarea neconventionala a pantofilor – toate modelele au fost confectionate din deseuri de fructe, de unde si jocul de cuvinte: Froot (fructe) si alte materiale reciclate de origine naturala. Este o ocazie excelenta de a testa materiale neobisnuite, cum ar fi deseurile reciclate din mere, struguri sau grapefruit. Si nu in ultimul rand, toate sunt realizate cu cea mai mare grija pentru a reduce la minimum amprenta de carbon.

United Colors of Benetton 

Inca din 2011, marca italiana Benetton si-a stabilit obiectivul de a reduce cu “600 de tone de plastic” productia de imbracaminte. Pentru a atinge acest obiectiv, Benetton investeste in materiale usoare pe baza de fibre de lemn – aceste materiale vor inlocui plasticul in productia umeraselor, care, in cele din urma, vor fi singurele disponibile in buticurile brandului din intreaga lume. In consecinta, Benetton pune in aplicare punctele succesive ale eco-planului sau, ale carui principii de baza sunt introducerea exclusiva a bumbacului organic si a pungilor de cumparaturi din hartie, confectionate in intregime din hartie reciclata.

Samsøe Samsøe 

Marca daneza Samsøe Samsøe, care a batut recorduri, este renumita pentru simplitatea sa scandinava, care devine din ce in ce mai populara in Europa. Brandul ia foarte in serios moda sustenabila. Samsøe Samsøe utilizeaza materiale ecologice, inclusiv bumbac organic. In productie nu se folosesc blanuri, angora sau piele de animale exotice. Se acorda prioritate materialelor reciclate. Marca spera sa influenteze industria si sa contribuie la o schimbare majora catre practici mai ecologice.

Pe MODIVO, exista o fila speciala eco-friendly unde clientii pot gasi toate produsele confectionate in spiritul modei sustenabile. Multibrandul este constient de faptul ca moda sustenabila este viitorul industriei care are un impact semnificativ asupra mediului inconjurator. Prin urmare, atunci cand alege marcile pentru portofoliu, se ghideaza si dupa acest factor, pentru a contribui la proiectul global al modei ecologice.

Descopera pe modivo.ro marcile tale ecologice preferate la un click distanta! 

You May Also Like