Mirela Bucovicean Campion la feminin Gala Women in Economy 2020 – Excelența în Business CONAF

În cadrul celei de-a doua ediții a Galei “Women in Economy” organizată de CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriatul Feminin, Mirela Bucovicean, Președintele Comisiei Naționale pentru Femei FRAS, a obținut distincția Campion la Feminin. Meritele a 15 doamne care au schimbat lumea afacerilor, dar si social și cultural în România au fost recunoscute în prezența Excelenței Sale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a domnului prim-ministru interimar, Ludovic Orban și a peste 800 de participanți, oameni de business dinamici, cu experiență, viziune și curaj.

Orice Președinte, de țară ori de comisie, femeie ori bărbat, de aici ori de oriunde, nu face decât să fie un simbol al celor pe care îi reprezintă.

Ca atare, accept acest premiu cu deosebită onoare și recunoștință în numele tuturor sportivelor care, prin propriul exemplu, motivează și alte femei să-și urmeze pasiunea și să facă performanță în acest sport, devenind astfel ambasadoare ale României normale.” 

a declarat Mirela Bucovicean, Președinte al Comisiei Naționale pentru Femei, FRAS

Comisia Națională pentru Femei FRAS – Federația Națională de Automobilism Sportiv împlinșete 1 an de existență și continuă să fie singurul organism implicat activ în promovarea și încurajarea prezenței femeilor în competiții, dar și pentru a arăta că acestea pot fi oricând parte din toate ariile motorsportului. În trecut, prezența femeilor în probele sportive ale automobilismului, era considerată o raritate. Față de 2014, totalul femeilor care au luat start în etapele organizate în cadrul FRAS a crescut cu 150%, iar numărul crește anual. În sezonul 2019, nu mai puțin de 50 de doamne și domnișoare au luat startul în campionatele organizate sub egida FRAS. De asemenea, există încă 44 de femei parte a colegiilor de arbitri din cadrul FRAS.

Cu siguranță, în ultimii ani, vocea femeilor în motorsport a devenit tot mai puternică. Cea mai notabilă performanță a fost cea a lui Carmen Poenaru, care a devenit, în 2017, prima femeie care a obținut titlul de campioană națională absolută la raliuri, din postura de copilot. Totodată, acum două sezoane, Alina Bianca Pop a reușit două titluri naționale la raliuri. În 2019 a avut loc Gala FRAS în cadrul căreia 10 dintre cele mai active femei din cadrul FRAS au fost premiate pentru activitatea de până acum. De aceea, printre obiectivele Comisiei Naționale pentru Femei se numară promovarea rezultatelor femeilor din motorsport, demonstrând astfel că se face performanță la cel mai înalt nivel.  Motorsportul nu înseamnă doar participare ca pilot sau copilot, ci și prezența în alte zone cum ar fi de conducere a unor echipe, arbitraj, zona de mecanică sau promovare pentru o echipă.  Ne dorim să creăm modele de urmat prin puterea exemplului personal al membrelor comisiei, să dezvoltam programe educaționale și relaţii de colaborare cu federaţiile corespondente ale altor state.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura și cea mai mare confederație din România care are ca obiectiv principal sprijinirea și promovarea antreprenoriatului feminin și care reuneşte interesele femeilor antreprenori într-o structură închegată. Gala Women in Economy 2020 se află la cea de-a doua editie si continuă să transmită un puternic mesaj de încurajare și susținere a implicării femeilor în viața economică, socială, politică și culturală a țării, subliniază aprecierea curajului femeilor de a-și asuma un rol mai activ în dezvoltarea României, impulsioneaza mișcarea feminină românească.

You May Also Like