Le Mat: Inovație și deliciu în lumea vinurilor fără alcool

Faceți cunoștință cu Le Mat, o alternativă inovatoare la vin și vin spumant, fără alcool. Le Mat lansează invitația de a explora un nou teritoriu în lumea băuturilor, o lume care îmbină bucuria de a trăi cu plăcerea de a savura, punând accent pe conexiuni autentice, gust și alegeri sănătoase.

Le Mat este rezultatul muncii unei echipe de profesioniști cu peste 10 ani de experiență în domeniul gustului și al ospitalității care a colaborat cu un Institut de Cercetare, Dezvoltare si Inovare din Marea Britanie într-un parteneriat public-privat desfășurat pe o perioadă de 18 luni.

Inovația Le Mat? Nu sunt doar niște vinuri din care s-a eliminat alcoolul, ci a fost recreată în întregime experiența vinului, pentru a oferi un produs cu adevărat delicios, o combinație de fructe și de plante ingenios alese și mixate.

Astfel, Le Mat este rezultatul dorinței de a crea o experiență memorabilă, care să permită consumatorilor să se bucure de fiecare moment pe deplin.

Dacă ar fi o persoană, Le Mat este curajos, onest și își urmează propriul drum. Este ghidat de intuiția și cunoașterea interioară, fără a se lăsa influențat de părerile celorlalți. Asemeni personajului Nebunul din Tarotul de Marseille, Le Mat reprezintă libertatea de a alege, de a își crea propriile reguli și de a se bucura de viață într-un mod autentic.

“Dar de ce am creat un alt substitut când există deja diverse opțiuni disponibile? Am simțit că lipsește o alternativă non-alcoolică cu adevărat delicioasă la vin sau la vin spumant. După ce am degustat numeroase vinuri, am observat că procesul de dezalcoolizare lăsa adesea vinul fără alcool cu un gust nesatisfăcător. Ambiția noastră a fost să recreăm un vin care să fie nu numai fără alcool, ci și mai sănătos și mai gustos.” povesteste George Nistor, unul dintre fondatorii Le Mat.

Într-o lume în care termenul „non-alcoolic” este menționat cu 81% mai des decât cu un an în urmă (conform Google Trends), Le Mat se plasează în avangarda unei tendințe globale de creștere. Cercetările recente de la IWSR și SPIRITSEUROPE arată o popularitate crescândă a categoriei de băuturi cu conținut redus sau fără alcool, conducând la o cerere din ce în ce mai mare pentru alternative mai sănătoase la băuturile tradiționale. Nu mai puțin de 59% dintre consumatori în UK comandă băuturi non-alcoolice în timpul serilor în oraș, aceștia le alternează cu cele cu alcool, conform unui studiu Distill Ventures din mai 2019. Acest trend este alimentat de dorința consumatorilor de a avea mai multe opțiuni la dispoziție și de a-și modera consumul de alcool.

Această mișcare globală se reflectă și în cifrele de vânzări: piața băuturilor cu conținut redus sau fără alcool a înregistrat vânzări de peste 11 miliarde de dolari în 2022, iar previziunile indică o creștere cu mai mult de o treime până în 2026, conform unei analize realizate de IWSR Drinks Market și publicată în Financial Times în martie 2023. În acest context, Le Mat oferă o alternativă delicioasă și sănătoasă la vinul tradițional, cu un conținut caloric cu până la 80% mai mic.

Le Mat este tradus prin patru sortimente:

SUMMER IN TUSCANY, alternativa fără alcool pentru sauvignon blanc. Ca ingrediente am folosit suc concentrat de pepene, infuzie de rădăcină de gențiană, suc concentrat de struguri albi, extract de orez fermentat, sirop de orez. Noi îi mai spunem și “Visul unei după-amiezi de vară”, cu miros de pepene galben și frunze verzi, ideal pentru un brunch cu prieteni dragi sau numai bun de savurat la plajă, cu multă gheață, alături de o carte bună.

MUSE, alternativa fără alcool la vinul roșu, cu infuzie de păpădie și levănțică, concentrat de suc de fructe de soc, concentrat de suc de struguri roșii, oțet de cidru și sirop de orez. Muse este pentru momente romantice, plimbări și visări sub clar de lună.

GARDEN OF DELIGHT este un spumant alb creat pentru momentele care merită să fie celebrate împreună cu prietenii și familia. Ca ingrediente au fost folosite concentrat de suc de grapefruit, extract de flori de soc, concentrat de suc de agrișe, oțet de orez și sirop de orez.

GRIT & GRACE este un spumant rosé alcohol free creat cu gândul la “Ladies night out on a road trip”. Conține concentrat de suc de merișoare, suc de struguri roșii, sirop de orez și concentrat de suc de vișine.

Cheers to new beginnings!

Vinurile Le Mat pot fi achiziționate de pe următoarele site-uri:

https://www.lematdrinks.com/

https://www.emag.ro/vinuri2/brand/le-mat/filter/tip-f9470,demisec-v-8645462/c

https://www.zeroalcool.ro/produse?c=le+mat

Facebook: https://www.facebook.com/lematdrinks

Instagram: @lematdrinks

You May Also Like