Icons Re/Outfitted Expoziția ‘Icons Re/Outfitted’ 16 – 21 April 2024, Pavilionul Maeștrilor Olandezi, Palazzo Giureconsulti – Piazza dei Mercanti 2, Milano.

Vă invităm la Milan Design Week 2024 să descoperiți cea mai recentă creație din colecția Icons Re/Outfitted. The Visionary Lab, în colaborare cu designeri de modă, insuflă o nouă viață scaunelor vintage Vitra, folosind denim reciclat de la Levi’s. Vă încurajăm să ‘luați loc’ și să regândiți risipa, în timp ce explorați această fuziune inovatoare între design și sustenabilitate.  

Pentru această ocazie specială, agenția de creație olandeză The Visionary Lab a colaborat cu designerul de modă italian Marco Rambaldi în conceperea instalației fascinante din jurul scaunului Panton din istoricul Palazzo dei Giureconsulti. Această locație elegantă este sediul pavilionului olandez de design Masterly, la câțiva pași de iconicul Dom din Milano.

Icons meet Icons


Icons Re/Outfitted, un proiect creativ lansat și gândit de The Visionary Lab, aduce împreună icons din fashion și mobilier, expunând scaune vechi Vitra restaurate cu denim Levi’s recuperat. Câteva piese de excepție sunt scaunul Panton, fotoliul Eames, scaunul scoică Eames și scaunul George Nelson’s Coconut, transformate prin colaborarea dintre The Visionary Lab și designeri faimoși ca Marco Rambaldi, Norman Monsanto, Kelly Konings, Jules Vissers și Tim Dekkers.

Masterly

Capodoperele de design reciclat artistic au rolul principal la Masterly – un vârf al designului olandez, măiestriei și inovației. Poziționată în centrul Săptămânii Designului de la Milano, această expoziție promite să inspire și să captiveze publicul cu acest mix de creativitate și sustenabilitate, prezentînd ingeniozitatea designului olandez pe o scenă universală.

ICONS RE/OUTFITTED

De la conceperea sa, în 2023, Icons Re/Outfitted a dat naștere unei serii de piese unice, care nu numai că impresionează vizual, dar atacă subiecte profunde ca risipa de textile și sustenabilitatea. Prin această inițiativă transformativă, The Visionary Lab readuce la viață capodopere de design pre-utilizate ale faimosului manufacturier Vitra. Aceste piese atemporale capătă o nouă viață cu un aspect spectaculos meșteșugit din denim pre-loved de la Levi’s, o autoritate de top în universul jeans-ilor. Colaborarea cu o selecție aleasă de artiști recunoscuți internațional și designeri, colecția expune o diversitate de viziuni, tehnici textile, inovații și metodologii.


Nu în ultimul rând, Icons Re/Outfitted deservește atât ca o odă artistică adusă inovației, meșteșugului și bunăstării planetei noastre, cât și o exemplificare a potențialului nesfârșit al denimului pentru industriile de fashion și design interior, prin sfidarea noțiunii de risipă și integrîndu-se natural în universului de design high-end. 

Despre The Visionary Lab

The Visionary Lab este un studio premiat din Amsterdam, a cărui expertiză constă în identificarea soluțiilor pentru risipa textilă, oferind o nouă viață materialelor prin design inovator, storytelling și fashion circular. Transformăm risipa de ieri în comoara de mâine. ​

Despre Vitra

La Vitra, credem că mediul ne inspiră gândurile și sentimentele, fie că suntem acasă, la muncă sau on the go.

În fiecare zi, lucrăm spre mai binele mediului înconjurător prin puterea designului.

O afacere de familie aflată la a treia generație, Vitra are o misiune de mediu, culturală și comercială.

Despre brandul Levi’s

Brandul Levi’s simbolizează stilul american clasic și cool fără efort. De la inventarea lor de către Levi Strauss & Co. în 1873, blugii Levi’s au devenit unele dintre cele mai recunoscute articole de  îmbrăcăminte din lume, captând imaginația și loialitatea oamenilor de generații. Astăzi, portofoliul de mărci Levi’s continuă să evolueze printr-un spirit de pionierat și inovator neobosit, care este de neegalat în industria de îmbrăcăminte. Gama noastră de îmbrăcăminte de blugi și accesorii de top este disponibilă în peste 110 de țări, permițând persoanelor din întreaga lume să-și exprime stilul propriu. Pentru mai multe informații despre marca Levi’s, produsele și magazinele sale, vă rugăm să vizitați levi.com.

You May Also Like