Cristina Stanciulescu, Diana Cosmin, Ana Bitu, Noemi Meilman si Mara Coman si-au unit vocile sub conceptul #ACinceaPutere

Cristina Stanciulescu, Diana Cosmin, Ana Bitu, Noemi Meilman si Mara Coman si-au unit vocile sub conceptul #AcinceaPutere care se doreste a fi o „platforma” editoriala pe care cele cinci, atunci cand vremurile, subiectele sau intamplarile sociale o cer, vor scrie.

Fiecare dintre ele scrie la propria platforma, Cristina Stanciulescu- https://cristinastanciulescu.ro/  (#peopleperson), Diana Cosmin – https://finesociety.ro/ , Noemi Meilman- https://noemimeilman.com/  (Placerile lui Noe), Mara Coman- https://maracoman.ro/ si Ana Bitu- coautoare la https://www.super40.ro/

Cele 5 raman independente unele de altele din punct de vedere editorial, dar vocile lor se vor auzi, sau citi, mai exact, atunci cand bunul simt dispare din online si ameninta sa dispara si din viata reala, cand nedreptatea devine nociva, cand abuzul devine motiv de admiratie, sau cand ura da pe afara.

Demersul lor este unul civic, nascut din pericolul alienarii care a cuprins retelele sociale si care a reusit sa influenteze oameni de toate varstele, mai cu seama pe cei tineri.

Cristina Stanciulescu: „Nu ne dorim sa fim profesori de morala, ci sa atragem atentia atunci cand lucrurile o iau razna. Orice vremuri am trai si oricata tehnologie am folosi, suntem oameni si traim intr-o societate in care regulile, respectul si simtul civic trebuie sa existe. #ACinceaPutere este o forma de a aduna cinci voci diferite, cu stiluri si abordari diferite, dar pe care le unesc valori comune”.

Ana Bitu: „Am scris mereu, dar am scris despre mine si trairile mele, sau a celor din jur. Traversez insa acum niste timpuri in care simt ca nu mai pot sta doar in bula mea roz, ma gatui de vorbele pe care nu le scriu, de tot raul care curge prin venele vocilor de jur imprejur si incepusem deja sa-mi spun parerea de om, de femeie, de mama, de femeie de cariera, de suflet, de sotie, de prietena, de trecuta de jumatatea vietii, pe pagina mea. Platforma #AcinceaPutere mi-a venit ca o manusa pe nevoia de a iesi din spatiul meu de confort si de a spune ceea ce gandesc si simt vis-a-vis de haosul care ne inconjoara astazi. Ma alatur, deci, celorlalte patru voci feminine din #AcinceaPutere cu bucurie si respect.”

Noemi Meilman: „Cifra 5 ma urmareste din copilarie. Am fost “Nota 5” in musicalul pus in scena de mama, in copilaria mea. Cinci e cifra magica in Middle East (“hamsa”, in araba si “hamesh”, in Hebrew). Pe Ana Bitu o cunosc de vreo 5 ani, pe Cristina Stanciulescu, de vreo 15, pe Diana Cosmin, din toamna lui 2011, iar pe Mara Coman, de vreo 12 ani. Pentru mine, ca om de PR, e o premiera ca sunt intr-un grup de jurnalisti carora le trimit de obicei comunicate de presa si alte informatii ce tin de meseria mea. Practic, propunerea Cristinei a fost scurta si la obiect: “Fetelor, cand avem un subiect despre care oricum scriem in retelele noastre de socializare, haideti sa il si dezbatem fiecare pe blogul ei, din unghiul ei, si apoi sa impartasim textele cu publicul nostru.” Vorbim despre o intersectie a cinci texte pe un subiect dat, in lumea asta in care cuvintele “echipa”, “solidaritate” si “empatie” sunt mai mult decat necesare: sunt obligatorii.”

Diana Cosmin: “Uneori e mai comod sa taci in fata subiectelor delicate, e mai simplu si cu mai putine batai de cap. Iti asumi insa si faptul ca nimic nu se va clinti din loc. In schimb un text scris cu convingere capata o viata proprie si poate ajunge la oameni fara sa dea lectii sau sa emita verdicte. Devine pur si simplu material de gandire si cred ca asta incercam sa facem noi”.

Mara Coman: „Citesc din ce in ce mai des despre abuz, instrigare la violenta, ingradirea unor drepturi, discriminare si tot felul de lucruri care sfideaza legea, drepturile omului si bunul-simt. E important sa nu stam deoparte si sa vorbim despre toate astea, chiar daca uneori sunt subiecte incomode. Sunt sanse sa schimbam ceva doar daca atragem atentia asupra problemelor – si aici nu vorbesc doar despre mine, nici doar despre noi cinci, ci despre fiecare dintre noi. Eu chiar cred ca bunul-simt are putere mai mare decat scandalul si decat incitarea la agresiune; e insa nevoie de mai multe voci care sa atraga atentia atunci cand lucrurile scapa de sub control. ”

#AcinceaPutere este despre bun simt, cinste, caracter, cultura si demnitatea care ar trebui sa existe si care, atunci cand lipses, declanseaza vocile acestei „platforme” editoriale. Pentru ca #ACinceaPutere este un senzor social.

You May Also Like