COS CONTINUA ANGAJAMENTUL FATA DE CIRCULARITATE CU NOUA COLECTIE DENIM

COS isi continua angajamentul fata de circularitate prezentand o colectie care defineste garderoba de clasice atemporale reinventate din denim.

 Conceputa pentru a dezvolta o economie circulara in cadrul colectiei Denim, fiecare articol este lucrat atent din bumbac organic sau materiale reciclate- dand o noua viata deseurilor. In plus, pentru a se asigura ca este o colectie complet reciclabila, nici unul dintre modele nu are nituri, iar elementele de fixare sunt realizate partial sau integral din metal reciclat.

Cautand constant solutii inovatoare in abordare si design, COS pune un accent deosebit pe modul in care sunt fabricate materialele si modul in care ele sunt transportate. Ca urmare a dezvoltarii si perfectionarii metodelor, cea mai recenta colectie din denim a marcii include mai multe stiluri de blugi care reduc semnificativ impactul asupra planetei, cu 43% mai putina energie utilizata, 80% apa economisita si o reducere cu 36% a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Siluetele moderne, lejere, conduc colectia. De la rochia camasa clasica reimaginata pana la blugi largi, deconstruiti si jachete inspirate de uniforme utilitare, fiecare articol de imbracaminte este conceput pentru a fi purtat multi ani de acum incolo. Colectia este stilizata cu ajutorul altor articole provenite din surse sustenabile – casmir si lana Merino produse conform The Good Cashmere Standard® by AbTF si Responsible Wool Standard – ce ii confera un look unitar si evidentiaza diversitatea materialelor sustenabile si versatilitatea stilurilor clasice din denim. Piesele sunt disponibile in diferite variante de culoare, de la albastru clasic inchis, mediu si vintage pana la ecru deschis natural, nevopsit.

Pentru a intelege mai bine impactul noilor sale piese realizate mai sustenabil in comparatie cu denimul realizat prin metode conventionale, COS a lucrat cu Life Cycle Assesment– care masoara impactul potential asupra mediului al unui produs in toate etapele vietii lui.

Noile produse din denim sunt disponibile in magazine si online:

https://www.cosstores.com/en/women/jeans.html

https://www.cosstores.com/en/men/jeans.html

Imaginile apartin COS.

Fotografii realizate de: Daniel Jackson

Styling realizat de: Clare Richardson si Mitchell Belk

Modele: Edie Campbell, Jeenu Mahadevan, Lara Mullen, Lara Stone, Lily Oakes, Ronja Berg, Helena Mühlberger, Sara Grace Wallerstedt, Ludwig Wilsdorff, Ariish Wol, Richard Biedul, Victor Nylander, Samer Rahma, Sang Woo Kim, Lucas Chancellor, Cherif Douamba

Pentru sfaturi despre cum sa ingrijim denimul, astfel incat sa dureze, vizitati COS Care Guide.

You May Also Like