ADEVAR DUREROS: ESTE FRUMUSETEA O CARACTERISTICA DEFINITORIE PENTRU A OBTINE JOB-UL MULT VISAT?

Cercetarile facute la nivel global de brand-ul suedez FOREO descopera cat de mult conteaza prima impresie cand vine vorba despre cariera ta si de ce nivelul de atractivitate iti creste succesul –

A fi atractiv te ajuta sa obtii job-ul pe care ti-l doresti, sa socializezi mai mult si sa influentezi oamenii de la locul de munca, asa cum dezvaluie FOREO. 65% dintre oameni recunosc faptul ca persoanele atractive au mai mult succes.

In cercetarile globale independente au fost chestionati 6300 de oameni din 100 de tari si, oricat de controversat a fi acest subiect, au scos la iveala faptul ca 81% dintre oameni sunt de acord ca oamenii atractivi socializeaza mai usor vs. procentul mic de 5% care cred ca a fi frumos este o povara si 14% care afirma ca atractivitatea nu are niciun impact. 

In ceea ce priveste interviurile, FOREO arata cat de mult conteaza prima impresie – cea vizuala – 39% dintre oamenii au recunoscut faptul ca au experimentat situatii in care atractivitatea lor a avut impact direct cu ofertele angajatorilor, 28% au raportat ca au obtinut o oferta de munca datorita atractivitatii, 4% s-au plans de faptul ca n-au obtinut un job din cauza atractivitatii si 7% s-au simtit judecati pentru ca nu sunt suficient de atractivi, pierzand in ultima instanta oferta de munca.

Presiunea de a-ti prezenta cea mai buna versiune a ta intr-un interviu este resimtita la scara globală, 68% dintre oameni recunoscand ca nu au participat niciodata la un interviu fara machiaj. Interesant este ca, odata ce locul de munca este asigurat, doar 35% dintre respondenti au afirmat ca poarta machiaj pentru a lucra in fiecare zi, in ciuda a 71% dintre respondenti care au declarat ca a purta machiaj la locul de muncă ii face sa se simta mai increzatori.

Mai mult, 53% dintre respondenti au recunoscut ca oamenii le raspund pozitiv la locul de munca atunci cand poarta machiaj. Pe de alta parte, 34% dintre oameni au dezvaluit ca s-au simtit judecati pe nedrept la locul de munca, ca urmare a faptului ca tenul lor arata rau. Iar influenta frumusetii nu se opreste aici. Persuasiunea este una dintre cele mai solicitate abilitati din 2019, in conformitate cu Linkedin si este un factor cheie al succesului profesional. Dintre miile de persoane chestionate, 65% dintre respondenti considera ca a fi atractiv te face mai convingator la locul de munca.

„La FOREO, suntem orientati in permanenta catre consumatorii nostri pentru a ne inspira in a crea produse care schimba regulile jocului. Subiectul oamenilor frumoși care au mai multe avantaje a fost dezbatut multa vreme, iar pe masura ce inaintam in domeniul frumusetii, am vrut sa ne conectam cu publicul nostru si sa colectam gandurile si experientele lor”, spune Dalia Fernandez, FOREO Product Development Manager. „Este deosebit de interesant sa observam corelatia dintre tenul frumos si increderea sporita. Cand arati bine, te simti bine si aceste date vorbesc cu siguranta despre asta. Perspectivele pe care am putut sa le descoperim la nivel regional in intreaga lume sunt fascinante, afisand culturi corporative, comportamente și atitudini, care sunt diferite masiv in functie de locatii si alti factori”, a mai adaugat aceasta.

La nivel regional, Asia a obtinut in mod constant cea mai mare clasa in majoritatea categoriilor, cu un uimitor procent de 77% dintre respondenți, care cred ca a fi atractiv aduce mai mult succes. In Asia de Est, 45% dintre respondenti au primit chiar si o oferta de munca datorita atractivitatii lor. Aceasta a fost urmata de Asia de Sud-Est (40%), Orientul Mijlociu (32%), Africa (31%). In schimb, regiunea cu cel mai mic procent a fost Europa Centrala, cu doar 20% dintre respondenti care sustin ca au primit o oferta de munca bazata pe atractivitate.

Asia a raportat, de asemenea, cel mai mare procent de oameni care raspund la ei mai pozitiv la locul de munca atunci cand poarta machiaj, la 66%. Asia de Est a fost urmatoarea (58%), urmata de Africa (56%) si Latam (54%). Orientul Mijlociu a avut cel mai mare procent de respondenti care au raportat ca oamenii le-au raspuns intr-un mod negativ la locul de munca, atunci cand purtau machiaj, desi acest procentaj ramane doar la 11%. Cand vine vorba de purtarea machiajului pentru interviuri, Africa a fost singura regiune care a raportat un procent mai mare de persoane care au participat la un interviu fara machiaj (59%) decat cele care nu au facut-o (41%).


Cand vine vorba de subiectul socializare, din nou Asia s-a plasat in top cu un procent de 91% dintre persoanele din sud-estul Asiei, care spun ca persoanele atractive considera ca este mai usor sa socializezi. Asia de Est s-a clasat pe locul doi (89%), Australasia (82%) si America de Nord (80%), dar acest lucru este destul de consecvent la nivel general, Latam raportand cel mai scazut procent, care a constituit inca 73%.

„98% dintre respondenți au spus că având o piele frumoasa ii face sa se simta mai frumosi si am fost incantati sa vedem ca 96% au spus ca isi curata regulat pielea. Folosind know-how-ul nostru de frumusete si inovatia tehnologica, ne straduim cu adevarat sa le oferim clientilor nostri cele mai bune versiuni ale lor, deoarece frumusețea izvoraste din interior.

Ultimul nostru produs – LUNA mini 3 – a fost dezvoltat special pentru persoanele care se afla tot timpul in miscare. Stim cum sunt oamenii care nu au niciodata timp, jongleaza in mod constant intre antrenamente, cariera si viata sociala – asa ca am dezvoltat noua caracteristica glow boost. Am vrut să cream un instrument usor, care sa ajute oamenii sa se simta frumosi si sa le creasca nivelul de incredere in sine. Cine stie – o investitie in acest produs te-ar putea ajuta chiar sa obtii job-ul mult visat”, concluzioneaza Fernandez.

Fii unul dintre primii care obtine noul device LUNA mini 3. Afla mai multe pe www.foreo.com.

You May Also Like